Uvod u godišnji horoskop za 2019 godinu

Godišnji horoskop za 2019 godinu.

2019 (1)

Ovu godinu će obeležiti dve lične, važne planete koje su u sedištu.
Saturn u Jarcu, koji je bio pre dvadeset osam godina.
Jupiter u Strelcu, koji je bio pre dvanaest godina.
Saturn u jednom znaku ostaje dve i po, do tri godine.
Jupiter u jednom znaku ostaje godinu dana.
Ovo je ujedno ponavljanje ciklusa, zbog toga je važno da se setimo šta nam se dešavalo u tim godinama. Da li su bile dobre ili loše godine. U zavisnosti od tog sećanja, a posebno od pozicije u natalnoj karti, zavisiće uticaj ovih planeta na pojedinca.
Saturn je malefična planeta. Loša, teška, surova i sirova. Sa Saturnom nema pregovora, on nameće moranja. Traži strpljenje, rad, odricanja, nameće strahove, prepreke. Muči i uči. Ali ne ubija. Ko njegove lekcije primeni, biće nagrađen za rad i trud. On ceni poslušnost, skromnost i kao svaki učitelj, ume da na kraju da dobru ocenu. Bunt ne sme da postoji, što se više bunimo, više će stezati i dodavati strah, neizvesnost. Molbe takođe, hladan je i surov. Neumoljiv je, ali pravedan. Promene koje on donosi su teške, ali donose zrenje jer za njegove lekcije, koje su spore i naporne je potrebno vreme. Sam Saturn je vreme, pokazatelj naučenih lekcija od njega.
Jupiter je benefična planeta. Lepa, šarena, optimistična. Preterivač, ako se raspusti. Jupiter je moral, zakon, učenje o sreći. Davanje, bezrezervno i dečije iskreno. Prečesto naivac, jer sreća zavara i uvek se hoće još. A Jupiter je tu da dodaje sreću, čini nas nepažljivima, gladnima te tolike sreće, šansi i povoljnosti u životu. A čovek koji je pregladneo, kada se prejede ume da mu sve presedne. Jupiter nema kočnicu, čovek je takođe gubi i trčanje ka dugi je lepo. Šanse za napredak će biti više nego ranije, prilika za uspeh takođe. Kao kada dobijemo milione na lutriji, gde ih pre potrošiti! I zbog Jupiterove naivnosti i dobrote, vrlo brzo ostanemo bez ičega. Jupiter, često zbog preterivanja ume da izgubi sve, najviše sebe.
Umerenost u svemu je poruka za narednu godinu.

Ovo je uvod. Nastavak pišem po znakovima.

Astrolog: Radica Milovanović

astrogrineta@gmail.com

About astrogrineta

Zovem se Radica Milovanović. Astrologijom se bavim dvadesetak godina a profesionalno sedam. Ovde ću pisati nedeljni horoskop i neke tekstove kojima ću vam približiti astrologiju i moj rad. Namera mi je da pišem svakodnevnim, svima lako razumljivim jezikom. Izradu natalne karte, kao sinastrije i solara možete poručiti na: astrogrineta@gmail.com

Затворено за коментаре.