RSS довод

Godišnji horoskop za 2019 godinu.

2019

 

Ovu godinu će obeležiti dve lične, važne planete koje su u sedištu.

Saturn u Jarcu, koji je bio pre dvadeset osam godina.

Jupiter u Strelcu, koji je bio pre dvanaest godina.

Saturn u jednom znaku ostaje dve i po, do tri godine.

Jupiter u jednom znaku ostaje godinu dana.

Ovo je ujedno ponavljanje ciklusa, zbog toga je važno da se setimo šta nam se dešavalo u tim godinama. Da li su bile dobre ili loše godine. U zavisnosti od tog sećanja, a posebno od pozicije u natalnoj karti, zavisiće uticaj ovih planeta na pojedinca.

Saturn je malefična planeta. Loša, teška, surova i sirova. Sa Saturnom nema pregovora, on nameće moranja. Traži strpljenje, rad, odricanja, nameće strahove, prepreke. Muči i uči. Ali ne ubija. Ko njegove lekcije primeni, biće nagrađen za rad i trud. On ceni poslušnost, skromnost i kao svaki učitelj, ume da  na kraju da dobru  ocenu.  Bunt ne sme da postoji, što se više bunimo, više će stezati i dodavati strah, neizvesnost. Molbe takođe, hladan je i surov. Neumoljiv je, ali pravedan. Promene koje on donosi su teške, ali donose zrenje jer za njegove lekcije, koje su spore i naporne je potrebno vreme. Sam Saturn je vreme, pokazatelj naučenih lekcija od njega.

Jupiter je benefična planeta. Lepa, šarena, optimistična. Preterivač, ako se raspusti. Jupiter je moral, zakon, učenje o sreći. Davanje, bezrezervno i dečije iskreno. Prečesto naivac, jer sreća zavara i uvek se hoće još. A Jupiter je tu da dodaje sreću, čini nas nepažljivima, gladnima te tolike sreće, šansi i povoljnosti u životu. A čovek koji je pregladneo, kada se prejede ume da mu sve presedne. Jupiter nema kočnicu, čovek je takođe gubi i trčanje ka dugi je lepo. Šanse za napredak će biti više nego ranije, prilika za uspeh takođe. Kao kada dobijemo milione na lutriji, gde ih pre potrošiti! I zbog Jupiterove naivnosti i dobrote, vrlo brzo ostanemo bez ičega. Jupiter, često zbog preterivanja ume da izgubi sve, najviše sebe.

Umerenost u svemu je poruka za narednu godinu.

Jupiter i Saturn po znakovima

 

Ovan –  Jupiter u devetom polju, Saturn u desetom polju. Dakle, Saturn je glavni jer je na vrhu karte. To se uglavnom odnosi na budućnost, karijeru, životni status. Pošto je kvadratni znak, obostrana netrpeljivost i borba će postojati. Ali ne sme biti brza, kakvu vi jedino umete da vodite. Jupiter će vam davati, trigonski vetar u leđa, ali na kapiji je ipak Saturn. I taman kad pomislite da ste uspeli, on će vam postavljati novu prepreku. Dakle, prilika ćete imati više nego ikada. Za posao, karijeru, ljubav, putovanja ali ako ste sve to ’zaradili’. Ništa vam neće past s neba, jedino će vas Jupiter često obradovati, ali Saturn čeka da mu donesete pečatiranu knjižicu sa dobrim uspehom. Morate imati raspored, plan i ići po tome ne krešeći zakone. Pravne ili moralne. Uspeh koji postignete u ovoj godini, biće dugotrajan, dugovečan, a na vama je da budete strpljivi i da prilike koje budete dobijali mudro iskoristite.

Bik – Jupiter u osmom polju, Saturn u devetom polju. Sa Jupiterom nemate dodirnu tačku. Ne verujem da ćete osetiti bilo kakav uticaj. A ako ga bude, doneće vam podršku drugih ljudi, novac ili nasledstvo. I mogućnost više seksualnih partnera. Sa Saturnom ste u trigonu, dobrom aspektu i doneće vam odličnu godinu za praktične stvari, materijalne vrednosti. Posao, koje će imati veze sa inostranstvom, a ujedno će biti povezan i sa domovinom. Dobra je godina za učenje, doučavanje, putovanja i učvršćivanje materijalnih vrednosti. Kupovina nekretnine, pokretanje privatnog posla uz veliku podršku okoline, obeležiće narednu godinu. Sticanje materijalnog mira.

Blizanci – Jupiter u sedmom polju, Saturn u osmom. Sa Jupiterom imate dodirnu ne baš lepu, ali je imate tačku. Sa Saturnom nemate nikavu, a i dosta vam je bilo dok je bio u Strelcu. Ipak, u osmom polju će vas dotaći na nekom dubljem, nesvesnom nivou. To što vas bude dotaklo, neki strah, blokada. Prevazilaženjem ćete postati još jači. Opozicija sa Jupiterom u polju braka, zakona i javnih neprijatelja doneće vam klackalicu. Upadaćete u stanje optimizma, bez mere ili u fazu praktičnosti i rada, isto bez mere. Vrlo lako može doneti razvod braka, problem pa potom rešavanje istog, sa zakonom. I nasmejane neprijatelje, koji će vam oduzimati moć borbe s njima. Mnogo toga će vas odvlačiti od svakodnevice, ali ćete učiti o sebi, kroz druge ljude u skoro svakom danu.

Rak – Jupiter u šestom polju, Saturn u sedmom. Jupiter vam je vladar po egzaltaciji. Sa Strelcem nemate dodirnu tačku, ali pošto vam je u polju posla, svakodnevice i zdravlja, verovatno ćete osetiti upliv ove planete. Povećanje poslovnih aktivnosti, više obaveza u svakodnevici i poboljšanje kod onih koji imaju zdrastvene probleme. A Saturn, na uglu u sedmomm polju, biće jak i praviće vam opoziciju. Vi biste da gajite porodično okruženje, brak, a postaće vam  to teško. Navaliće se brdo problema. Brak će biti pod znakom pitanja i velikih iskušenja. Intima će bledeti, jer će Saturn hteti konkretne stvari, planove za budućnost. Praktične, jer on sa emocijama je na Vi. Nagradiće svaki trud. Biće plodnosnih izlazaka u javnost, nagrada za životna dela, održaće brak kao instituciju. Borba za intimu ili karijeru. Oboje u istom trenutku, neće moći. Odlučite odmah.

Lav – Jupiter u petom polju, Saturn u šestom. Sa Jupiterom ste u vatrenom, lepom trigonu, ali u petom polju. Deluje sjajno, a može vam doneti probleme. Peto polje je ljubav, deca, ali i uživanje, kocka. Jupiter je preterivač, sve vam da na gomilu, svako bi sve uzeo. A posle boli glava, srce, novčanik. Jedino dece i sreće preko dece, neće nikada biti previše. Ljubavi takođe, ako je s jednom osobom. Odlična godina za one koji se bave bilo kakvom umetnošću, promovišite se, probijajte, uspeh ne sme izostati. Sa Saturnom u Jarcu, nemate doditnu tačku, a li sigurno ćete osetiti nešto u polju zdravlja, ili svakodnevice. Nešto će vam biti teško. Na zdravlje obratite pažnju, a posao i svakodnevicu možete da menjate.

Nastavak pročitajte na  astrogrineta.com

Astrolog: Radica Milovanović

astrogrineta@gmail.com

About astrogrineta

Zovem se Radica Milovanović. Astrologijom se bavim dvadesetak godina a profesionalno sedam. Ovde ću pisati nedeljni horoskop i neke tekstove kojima ću vam približiti astrologiju i moj rad. Namera mi je da pišem svakodnevnim, svima lako razumljivim jezikom. Izradu natalne karte, kao sinastrije i solara možete poručiti na: astrogrineta@gmail.com

Затворено за коментаре.

%d bloggers like this: