RSS довод

Lične planete u znaku Lava

lav-godisnji-horoskop

Gde god vidite Lava, tu je neki kompleks.  Svestan ili nesvestan, tu je. Uglavnom, i najčešće je reč o kompleksu veličine. Zna se ko je kralj i glavni u džungli jelte. Svi ostali su podanici, pa i ženke.

U tom kompleksašenju mora se biti i najgori da bi, opet bio najbolji. Cilj je, biti u cetru pažnje, napraviti dramu.

Recimo Lav slučajno prisustvuje sceni nasilja, ako ne može da se umeša, da bi se o njemu pričalo. On će kasnije pričati do detalja kako je bilo. Rečenice će biti:

Nemaš pojma kako sam se osećao!

Bio sam na ivici da ga udarim, ali policija me je sprečila! ( Ovo se računa u laž i veličanje).

Ja sam hteo da crknem dok sam gledao.

I u suštini, on celu priču okrene u svoju korist, začinjeno sa preglasnim pričanjem, mlaćenjem rukama, i sa rečenicama koje počinju sa Ja. To mora svaka scena da se dočara. On će ustajati, imitirati i žrtvu, i počinioca, i policajca koji došao sa ove strane, pa će to da pokaže, pa uhvatio manijaka. Pa pozove ortaka da mu pokaže kako je to izgledalo. Sve mora da se dočara i odglumi.

Ili recimo kada je Lav ostavljen od partnerke. Prvo krene da govori o njoj sve najlošije, potom da veliča sebe, a onda da govori da je on kriv. Ali on ne misli da je kriv, nego traži pažnju i ljude da ga ubeđuju da je on savršen, da je sve dao, opiraće se. Govoriće da je bio glup, a u sebi će samo čekati da ga ubeđuju u suprotno. Ume toliko dugo da igra tu igru, dok ne nahrani svoju sujetu, i kao na kraju popusti sa rečenicom:’ Možda ste u pravu’.  A sujeta narasla kao kvasac, ego kao Mont Everest.

Ako nije u centru pažnje, ništa se nije ni desilo. Bilo ko drugi da priča iste priče, omalavažavaće ih, teraće inat dokle god može. Ili će veličati mučenika, da bi mu sutradan vratio uslugu. To će došapnuti najboljem ortaku. ‘Pusti ga, vidiš da je nikakav, da mu ne dosoljavam da je ispao glup’.

Ili Lav ide da vadi krv. Plaši se kao niko, ali nema šanse da pokaže strah. Pričaće na sav glas, da bi odagnao strah, muvaće sestre, lekare, pričaće viceve, dok mu se gaće pune. Sešće hrabro na stolicu, riknuće:
Vadite krv iz ruke junačke!

Namigujući sestri što ga bode.

A u sebi će se moliti da se ne onesvesti!

Ljudi sa ličnim planetama u Lavu, naći će se u centru dešavanja, iako nikada nisu bili tu. Ispričaće svoj ugao, svoja osećanja, teze i hipoteze. Učestvovaće u svakoj važnijoj debati, sa važnim ljudima, iako mu tu nije mesto, ali umeće da se nametne. Jednostavno mu je dato da bude u centru pažnje, hteo ili ne.

Nisu džabe najveći političari i glumci rođeni u ovom znaku.

About astrogrineta

Zovem se Radica Milovanović. Astrologijom se bavim dvadesetak godina a profesionalno sedam. Ovde ću pisati nedeljni horoskop i neke tekstove kojima ću vam približiti astrologiju i moj rad. Namera mi je da pišem svakodnevnim, svima lako razumljivim jezikom. Izradu natalne karte, kao sinastrije i solara možete poručiti na: astrogrineta@gmail.com

Затворено за коментаре.

%d bloggers like this: