RSS довод

Mars u Ribama

10384752_1535757799996287_3851087101101206844_n

Eno ga na nebu Mars u Ribama, sedi i zamišlja kako će da radi. Pomisli da bi mogao ovo, ili ono, a možda ipak da ne radi ništa. Onda ga uhvati tuga što nema snage i volje da krene u akciju. Pa upadne u depresiju i eno ga legao u krevet od bezvoljnosti. Tuga ti da ga pogledaš i bes da ga izudaraš, šta se prenemaže. Zazvoni telefon ili neko dođe na vrata, eno ga skočio, sedi i sluša tri dana i tri noći kako neko jadikuje, saoseća se, deli savete, plače, savetuje, razume. Deli savete kako i šta treba raditi. Ide ulicom i neko padne, eno ga trči, diže, ljubi da prođe, vadi bombonice iz džepa, trči da kupi vodu, zove rodbinu telefonom. Da staneš gledaš i ne veruješ. Do malopre je umirao od depresija, a gle ga sada, akcija kao da je sami Mars u Ovnu!
To je tipični Mars u Ribama. Promenjiv, vodeni, ženski znak, reaguje. Sam se ne pokreće, mora da ima motivaciju, a u ovom slučaju su to emocije. Bez te motivacije menjaće pravce, menjaće odluke. Zaboravljaće započeto i krenuće na nešto novo, možda se vrati, možda ne.
Uostalom Ribe su zadnji znak. Zamislimo baku od osamdeset godina. Težak život. Njoj je svaki dan života nagrada ili kazna, zavisi na koju nogu ustane. Teško joj je da se seti da li je pošla ili došla, da li da umesi hleb, kupi ga ili ne jede danas uopšte. Da li uopšte da ustane iz kreveta ili leži ceo dan i seća se svoje mladosti. Ali kad dođemo kod bake šta nas čeka?Osmeh, sreća, radost! Odmah ustaje mesi uštipke, mazi po glavi, pakuje ajvare kad krenemo kući. Njena sreća je zadovoljstvo drugih. Tako i Marsu u Ribama.
Majka svima, maćeha sebi!

 

About astrogrineta

Zovem se Radica Milovanović. Astrologijom se bavim dvadesetak godina a profesionalno sedam. Ovde ću pisati nedeljni horoskop i neke tekstove kojima ću vam približiti astrologiju i moj rad. Namera mi je da pišem svakodnevnim, svima lako razumljivim jezikom. Izradu natalne karte, kao sinastrije i solara možete poručiti na: astrogrineta@gmail.com

Затворено за коментаре.

%d bloggers like this: