RSS довод

Dva sveta u istom biću

14356032_10208972632127699_833112702_n

Najčešće osporavanje u astrologiji ide od astronoma, naučnika, i ljudi koji traže logiku u vetru što duva. Priroda je to, ali veruje se meteorolozima. Astrologiji ne. Jer kako šesnaest beba rođenih, u istim ili različitim gradovima, sa istim natalnim kartama imaju različite živote? Tipa, jedno je klošar, drugo direktor.

Pa eto. Ne formiraju nas samo zvezde. Tu su roditelji, socijalno okruženje i još uvek neistražena genetika. Kako ja astronomu da naučno objasnim da kad je on, a možda i njegov brat blizanac, koji je trgovac nisu isti. Prvo, ko zna ko je čije gene pokupio. Drugo, kako je ko reagovao na okolinu, roditelje. Prvi ih je gledao sa poštovanjem, bio poslušan, drugog je za to bilo briga. Igrao se napolju i kasnio redovno. Na njega je, recimo, najviše uticala baka koja mu je sve dopuštala a na ovog prvog otac koji je sve zabranjivao. Prvi je u vrtiću gledao dečake kako slažu kocke, drugi devojčice koje igraju lastiš. Svaki je nesvesno skupljao svoj karakter, interesovanja, a geni već pomešani. Potom osnovna škola, prvi je štreber, drugi prepisuje i opet gleda u devojčice. Zaljubljuje se prvi put, dok ovaj prvi uči geografiju i istoriju.  Druže se sa istim ljudima ali svakome prilaze različito, jer to što ih roditelji oblače isto, i što su isti likom, je jedino identično na njima.  Čitaju knjige i svaki ih doživljava različito. Svaki se opredeljuje za svoje sutra. Svaki se ženi različitim ženama, jer ne mogu a bogami i ne žele istom. Socijalno okruženje nas isto oblikuje a ne samo roditelji i datum rođenja.

I kako to astrolozi da objasne? Kroz razgovor sa klijentom, po tome ko im je ušao u život i aktivirao pojedino polje ili planetu. Ipak je naš život slobodna volja, jelte a ne samo sudbina. Nju ne gatamo. Vidovita nisam i uvek pitam osnovne stvari o klijentu. Ne igram se vidovnjaštva. Astrologija se bazira na pravilima ali i na statistici. Mislim, i lekari rade po statistici za neka oboljenja. Mutiraju bolesti, virusi pa na osnovu statistike vide koji lek najviše odgovara za neku bakteriju. Mada ni tu ne reagujemo svi isto iako bolujemo od iste bolesti. Eksperimentišu i sa dijabetičarima dok im ne pronađu pravu dozu insulina. Ni jedan pacijent ne reaguje isto. To je nauka. Astrologija nije. Psihologija jeste, iako i ona ima pravila, ali kroz rad sa pacijentima se razvija. Nekome prija jedan antidepresiv, nekome drugi. Nekome geštalt terapija, nekome klasična psihoanaliza. U hemiji se takođe eksperimentiše i na osnovu statistika dobija rezultat. Tako i u astrologiji.

Potrebno je uraditi mnogo natalnih karti blizanaca ili uopšte klijenata da bi se došlo do rezultata. A ima ih, i to tačnih.

Meni je, recimo igra oduvek bila da pogađam u kom su horoskopskom znaku rođeni ljudi. Glumci, pevači, one koje upoznajem. I retko kad pogrešim. Kako? Astrologija nije nauka, ali radi. Doduše, to je veština tumačenja pa sad kako je ko savlada. Iskustvo je potrebno kao i celoživotno učenje iste. Kao, uostalom i u ostalim sferama života, škola fakulteta. Eto, i jezik trpi promene. Pravilo je da sam ja Astrološkinja, da su Psihološkinje, i ostala ženska zvanja i poslovi, sad su u podeli po polnoj osnovi. Do pre šest godina to nije bilo pravilo.

I na kraju.

Posadite u saksiju dva semena cveta, razlikovaće se.

Otisak prsta je svima različit.

About astrogrineta

Zovem se Radica Milovanović. Astrologijom se bavim dvadesetak godina a profesionalno sedam. Ovde ću pisati nedeljni horoskop i neke tekstove kojima ću vam približiti astrologiju i moj rad. Namera mi je da pišem svakodnevnim, svima lako razumljivim jezikom. Izradu natalne karte, kao sinastrije i solara možete poručiti na: astrogrineta@gmail.com

Затворено за коментаре.

%d bloggers like this: