RSS довод

Mars u Vagi

mars-u-vazi

Kakvu borbu možemo očekivati od gospodina u srednjim godinama?

Vaga je muški, kardinalni, vazdušni znak, koji vlada prirodnom sedmom kućom. Vreme vladavine Vage je početak jeseni, dakle, zato je to gospodin, večiti mladoženja. Ovde je Mars u izgonu, jer Vaga ne razume ciljeve Marsa, da se bori, ratuje do iznemoglosti,kao što je slučaj sa Marsom u Ovnu i Škorpiji, gde je Mars u sedištu i Jarcu gde se Mars najbolje oseća.
Ovaj fini, namirisani gospodin, se bori u rukavicama, kulturno, diplomatično, jer Vaga teži harmoniji. Ipak, prirodno polje Vage se odnosi i na javne neprijatelje i sve pravne akte. Ovaj Mars će se boriti preko suda, tužiće onoga ko ga je napao. Što bi on prljao ruke i dovodio svoj ugled u javnosti u pitanje!?
Naravno da će živcirati protivnike jer će delovati da ne reaguje, on kao vazdušni znak razmišlja kako da deluje. Ovaj Mars se grozi svega što je sirovo, prosto, prljavo, pre će se okrenuti i otići nego dozvoliti sebi da bude zaprljan tuđom prljavštinom. On je borac za pravdu, nikada neće napustiti borbu u tom smislu. Neće se boriti pesnicama, uvredama, psovkama, ovaj naparfemisani gospodin, u odelu sa rukavicama se bori intelektom, poštenom i fer borbom, rečima, argumentima i čisto pred narodom.
Pošto je muški, kardinalni znak, krenuće sam da se bori, onda kada je ugrožen njegov status u društvu, braku, kada treba da kupi umetničko delo na aukciji, kada je u sudu, kada osvaja u ljubavi, tu je neprevaziđen šarmer i borac.
Uvreženo je mišljenje da ovaj znak premerava, vaga svoje postupke i odluke, tako i Mars. Reč je o strategiji, jer se Saturn najbolje oseća upravo u ovom znaku. Nepromišljenost i sirova snaga Marsa ovde ne može doći do izražaja, jer ovaj gospodin razmišlja kako da krene u akciju.
Predomišlja se koje odelo će obući, koji parfem staviti, kravatu, rukavice, koju ženu poljubiti, koju oženiti. Iza svega, ipak, stoji interes. Ne zato što ne uživa u svemu tome, uživa itekako, kao ni jedan znak, nego je oprezan, Saturn ga primorava na to.
Sa ovim gospodinom, namirisanim šarmerom u rukavicama, borićemo se za pravdu, partnerstva, brak… I neće biti laka borba sa njim, Saturn utemeljuje staze kojima ide, a one su duge, teške, sa strahovima, preprekama, blokadama.
Dakle, Mars je ipak Mars iako je to uglađeni, sveže obrijani gospodin a ne bokser u ringu, sirovi muškarac, tetovirani klinac sa kapuljačom…
Gospodin, koji kada zada završni udarac, nema povratka. Saturn je lupio pečat.

About astrogrineta

Zovem se Radica Milovanović. Astrologijom se bavim dvadesetak godina a profesionalno sedam. Ovde ću pisati nedeljni horoskop i neke tekstove kojima ću vam približiti astrologiju i moj rad. Namera mi je da pišem svakodnevnim, svima lako razumljivim jezikom. Izradu natalne karte, kao sinastrije i solara možete poručiti na: astrogrineta@gmail.com

Затворено за коментаре.

%d bloggers like this: