RSS довод

Her

her

Odgledala sam film ’Her’ i sve vreme sam mislila na konjukciju Sunca i Neptuna u Ribama. Dodavala sam povremeno Veneru u Ribama, pa i Merkur u istom znaku.
Film se podvodi pod dramu i SF. Radnja je totalno Riblja, nigde realnosti.
Glavi lik se razvodi, utučen je, tužan, ide na posao koji je tipično Riblji, piše pisma porodicama, ljubavnicima, bračnim partnerima. Usamljen je. Slučajno saznaje za operativni sistem koji dodeljuje osobu po ukusu, jelte. Dobija devojku koja je sebi dala ime Samanta. Radnja filma kreće. On sa ’bubom u uhu’ koja je prikačena za mobilni telefon priča sa njom po ceo dan i noć. Zaljubljuje se u nju, ona u njega, vode ljubav govoreći jedno drugom šta da rade. On je srećan, on je ponovo rođen, on se smeje, trči, vodi je sa sobom na putovanja, upoznaje je sa prijateljima. On ima život, ljubav! On veruje u to, predaje se tome u stvarnom svetu je neprisutan, živi svoju ljubav od glasa koji čuje od operativnog sistema.
On veruje, Jupiter u Ribama, on mašta, voli ono što je iskonstruisao u glavi, Neptu. Ne mislivši, Merkur, da je to fikcija, on voli, Venera, glas koji čuje koji u njemu budi najlepša osećanja.
Razočaranje stiže kada sazna, a to je sigurno podsvesno znao, da ona priča sa još osam hiljada ljudi, da voli još šesto četrdeset jednu osobu.
On je želeo da misli da je jedini, da je poseban, da je ona ta i da će njihova ljubav večno trajati jer je ona savršena. A ona je kompjuter. To nije želeo da zna, jer je takav svet lepši za njega.
Ako želite da shvatite Ribe, pogledajte ovaj film.

About astrogrineta

Zovem se Radica Milovanović. Astrologijom se bavim dvadesetak godina a profesionalno sedam. Ovde ću pisati nedeljni horoskop i neke tekstove kojima ću vam približiti astrologiju i moj rad. Namera mi je da pišem svakodnevnim, svima lako razumljivim jezikom. Izradu natalne karte, kao sinastrije i solara možete poručiti na: astrogrineta@gmail.com

Затворено за коментаре.

%d bloggers like this: